Vergi-sosyal güvenlik ve ticaret işlemleri açısından fatura uygulama

Yorumlar

Transkript

Vergi-sosyal güvenlik ve ticaret işlemleri açısından fatura uygulama
333111 M
M
A
R
T
Ç
A
R
Ş
A
M
B
A
MA
AR
RT
TÇ
ÇA
ŞA
A
AR
RŞ
AM
MB
BA
S
S
A
Y
YIII::: 777777666
AY
SA
Bilgiye Erişim Merkezi’ne Yeni Gelen Yayınlar
Vergi-sosyal güvenlik ve ticaret işlemleri açısından fatura uygulama rehberi. – İstanbul:
İTO, 2009.
İ
İ
S
M
M
M
O
B
g
y
e
E
r
ş
m
M
e
r
k
e
z
İS
SM
MM
MM
MO
O B
Biiilllg
giiiy
ye
e E
Er
riiiş
şiiim
m M
Me
er
rk
ke
ez
ziii
1
Resmi Gazete
YÜRÜTME VE İDARE BÖLÜMÜ
ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİNE SEÇME KARARI
— Anayasa Mahkemesi Yedek Üyeliğine, Yargıtay Üyesi Burhan ÜSTÜN’ün Seçilmesine Dair Karar (No: 2010/6)
YÖNETMELİKLER
— Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
— Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Düzenlenmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
— Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği
— Su Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
— Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Döner Sermaye İşletmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
— Afyon Kocatepe Üniversitesi Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği
— Atılım Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği
— Nevşehir Üniversitesi Kapadokya Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
GENELGE
— Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Kararları ile İlgili 2010/8 Sayılı Başbakanlık Genelgesi
TEBLİĞ
— Özelleştirme Yüksek Kurulunun 30/3/2010 Tarih ve 2010/15 Sayılı Kararı
YARGI BÖLÜMÜ
ANAYASA MAHKEMESİ KARARI
— Anayasa Mahkemesinin E: 2005/145, K: 2009/112 Sayılı Kararı (20/10/2005 Tarihli ve 5413 Sayılı Kanun ile İlgili)
İ
İ
S
M
M
M
O
B
g
y
e
E
r
ş
m
M
e
r
k
e
z
İS
SM
MM
MM
MO
O B
Biiilllg
giiiy
ye
e E
Er
riiiş
şiiim
m M
Me
er
rk
ke
ez
ziii
2
Yabancı Süreli Yayınlar
Activity Based Costing Bibliography
Gaiser, B. 1997. German cost management systems. Journal of Cost Management
(September/October): 35-41. (Summary).
Gauharou, B. 2000. Activity-based costing at DSL Client Services. Management
Accounting Quarterly (Summer): 4-11.
Geishecker, M. L. 1996. New technologies support ABC. Management Accounting
(March): 42, 44, 46, 48.
Gerdin, J. 2004. Activity-based variance analysis: New tools for cost management.
Cost Management (September/October): 38-48.
Glad, E. and H. Becker. 1996. Activity-Based Costing and Management. John
Wiley & Sons.
Gosselin, M. 1997. The effect of strategy and organizational structure on the
adoption and implementation of activity-based costing. Accounting, Organizations
and Society 22(2): 105-122. (Summary).
Grabski, S. V. and R. J. Marsh. 1994. Integrating accounting and manufacturing
information systems: An ABC and REA-based approach. Journal of Information
Systems (Fall): 61-80.
Grasso, L. P. 2005. Are ABC and RCA accounting systems compatible with lean
management? Management Accounting Quarterly (Fall): 12-27.
Greene, A. H., and P. Flentov. 1990. Managing performance: Maximizing the
benefit of activity-based costing. Journal of Cost Management (Summer): 51-59.
Greeson, C. B. and M. C. Kocakulah. 1997. Implementing an ABC pilot at
Whirlpool. Journal of Cost Management (March/April): 16-21.
Groot, T. L. C. M. 1999. Activity-based costing in U.S. and Dutch food companies.
Advances in Management Accounting (7): 47-63.
Guilding, C. and L. McManus. 2002. The incidence, perceived merit and
antecedents of customer accounting: An exploratory note. Accounting,
Organizations and Society 27(1-2): 45-59. (Summary).
İ
İ
S
M
M
M
O
B
g
y
e
E
r
ş
m
M
e
r
k
e
z
İS
SM
MM
MM
MO
O B
Biiilllg
giiiy
ye
e E
Er
riiiş
şiiim
m M
Me
er
rk
ke
ez
ziii
3
Gupta, M. 1993. Heterogeneity issues in aggregated costing systems. Journal of
Management Accounting Research (5): 180-212.
Gupta, M. and S. Baxendale. 2008. The enabling role of ABC systems in
operations management. Cost Management (September/October): 5-17.
Haedicke, J. and D. Feil. 1991. In a DOD environment: Hughes Aircraft sets the
standard for ABC. Management Accounting (February): 29-33.
Hammer, B. and C. H. Stinson. 1995. Managerial accounting and environmental
compliance costs. Journal of Cost Management (Summer): 4-10. (Summary).
Hansen, S. C. 2004. The Closed Loop: Implementing Activity-Based Planning and
Budgeting. CAM-I.
Harr, D. J. 1990. How activity accounting works in government. Management
Accounting (September): 36-40.
Harrison, D. S. and L. N. Killough. 2006. Decision outcomes under activity-based
costing: Presentation and decision commitment interactions. Advances in
Management Accounting (15): 169-193.
Heald, D. 1996. Contrasting approaches to the 'problem' of cross subsidy.
Management Accounting Research (March): 53-72.
Heitger, D. L. 2007. Estimating activity costs: How the provision of accurate
historical activity data from a biased cost system can improve individuals' cost
estimation accuracy. Behavioral Research In Accounting (19): 133-159.
Henning, K. L. and F. W. Lindahl. 1995. Implementing activity costing: The link
between individual motivation and system design. Advances in Management
Accounting (4): 45-62.
Hicks, D. T. 1998. Activity-Based Costing: Making it Work for Small and MidSized Corporations. John Wiley & Sons.
Hicks, D. T. 2005. Good decisions require good models: Developing activity-based
solutions that work for decision makers. Cost Management (May/June): 32-40.
Hirsch, M. L. Jr. and M. C. Nibbelin. 1992. Incremental, separable, sunk and
common costs in activity-based costing. Journal of Cost Management (Spring): 3947.
Hoffman, T. 1998. How profitable is the bank customer? Computerworld 32(33):
31-32.
İ
İ
S
M
M
M
O
B
g
y
e
E
r
ş
m
M
e
r
k
e
z
İS
SM
MM
MM
MO
O B
Biiilllg
giiiy
ye
e E
Er
riiiş
şiiim
m M
Me
er
rk
ke
ez
ziii
4
Holmen, J. S. 1995. ABC vs. TOC: Its a matter of time. Management Accounting
(January): 37-40. (Summary).
Homburg, C. 2001. A note on optimal cost driver selection in ABC. Management
Accounting Research (June): 197-205.
Hong, J. 2000. Improving production decisions: A case for activity-based costing.
Journal of Cost Management (January/February): 31-35.
Howard, P. 1995. Architecture for an activity-based costing system. Journal of
Cost Management (Winter): 14-21.
Howell, R. A. and S. R. Soucy. 1990. Customer profitability: As critical as product
profitability. Management Accounting (October):
Huang, L. 1999. The integration of activity-based costing and the theory of
constraints. Journal of Cost Management (November/December): 21-27.
(Summary).
Hughes, S. B. and K. A. Paulson Gjerde. 2003. Do different cost systems make a
difference? Management Accounting Quarterly (Fall): 22-30. (Summary).
Hussein, M. E. A. and K. Tam. 2004. Pilgrims Manufacturing, Inc.: Activity-based
costing versus volume-based costing. Issues In Accounting Education (November):
539-553.
Hutchinson, R. 2007. Linking manufacturing strategy to product cost: Toward
time-based accounting. Management Accounting Quarterly (Fall): 31-42.
Hwang, Y. and A. Kirby. 1994. Distorted Medicare reimbursements: The effect of
cost accounting choices. Journal of Management Accounting Research (6): 128143.
Hwang, Y., J. Evans III and V. Hegde. 1993. Product cost bias and selection of an
allocation base. Journal of Management Accounting Research (5): 213-242.
Innes, J. and F. Mitchell. 1995. A survey of activity-based costing in the U.K.'s
largest companies. Management Accounting Research (June): 137-153.
Innes, J. and F. Mitchell. 1997. Survey research on activity-based costing: A reply
to Dugdale and Jones. Management Accounting Research (June): 241-249.
Innes, J., F. Mitchell and D. Sinclair. 2000. Activity-based costing in the U.K.'s
largest companies: A comparison of 1994 and 1999 survey results. Management
Accounting Research (September): 349-362.
İ
İ
S
M
M
M
O
B
g
y
e
E
r
ş
m
M
e
r
k
e
z
İS
SM
MM
MM
MO
O B
Biiilllg
giiiy
ye
e E
Er
riiiş
şiiim
m M
Me
er
rk
ke
ez
ziii
5
Institute of Management Accountants. 1996. ABC software providers. Management
Accounting (March): 54.
Institute of Management Accountants. 1997. ABC vendor list. Management
Accounting (March): 38.
Institute of Management Accountants. 1998. ABC vendor list: 20 companies that
market ABC software. Management Accounting (April): 49.
Institute of Management Accountants. 1998. Tools and Techniques for
Implementing ABC/ABM. Institute of Management Accountants.
Institute of Management Accountants. 2006. Implementing Activity-Based Costing.
Institute of Management Accountants.
Ittner, C. D., D. F. Larcker and T. Randall. 1997. The activity-based cost hierarchy,
production policies and firm profitability. Journal of Management Accounting
Research (9): 143-162. (Summary).
Ittner, C. D., W. N. Lanen and D. F. Larcker. 2002. The association between
activity-based costing and manufacturing performance. Journal of Accounting
Research (June): 711-726. (JSTOR link).
İ
İ
S
M
M
M
O
B
g
y
e
E
r
ş
m
M
e
r
k
e
z
İS
SM
MM
MM
MO
O B
Biiilllg
giiiy
ye
e E
Er
riiiş
şiiim
m M
Me
er
rk
ke
ez
ziii
6

Benzer belgeler

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar İsa Karakaş

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar İsa Karakaş Ç A R Ş A M B A EY YL LÜ ÜL LÇ ÇA ŞA A AR RŞ AM MB BA

Detaylı

bilgiye erişim merkezi`ne yeni gelen yayınlar

bilgiye erişim merkezi`ne yeni gelen yayınlar — Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Sosyal Tesisleri ile İlgili 2008/5 Sayılı Başbakanlık Genelgesi TEBLİĞLER — İşkolu Tespit Kararı (No: 2008/36) — İşkolu Tespit Kararı (No: 2008/37) — Özelleştirme Yük...

Detaylı

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar Demirkan, Ecehan

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar Demirkan, Ecehan O B g y e E r ş m M e r k e z İS SM MM MM MO O B Biiilllg giiiy ye e E Er riiiş şiiim m M Me er rk ke ez ziii

Detaylı

Maastricht antlaşması`ndan sonra Avrupa Birliği m

Maastricht antlaşması`ndan sonra Avrupa Birliği m GOVERNANCE AND CHARITIES: AN EXPLORATION OF KEY THEMES AND THE DEVELOPMENT OF A RESEARCH AGENDA

Detaylı

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar — Özelleştirme Yüksek Kurulunun 24/3/2010 Tarihli ve 2010/11 Sayılı Kararı — Özelleştirme Yüksek Kurulunun 24/3/2010 Tarihli ve 2010/12 Sayılı Kararı — Özelleştirme Yüksek Kurulunun 24/3/2010 Tarih...

Detaylı

1 Resmi Gazete

1 Resmi Gazete Loeb, S. E. 1990. A code of ethics for academic accountants? Issues In Accounting Education (Spring): 123-128. Loeb, S. E. 1990. Whistleblowing and accounting education. Issues In Accounting Educa...

Detaylı

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar Ahmet Güzel

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar Ahmet Güzel solutions that work for decision makers. Cost Management (May/June): 32-40. Hirsch, M. L. Jr. and M. C. Nibbelin. 1992. Incremental, separable, sunk and common costs in activity-based costing. Jour...

Detaylı

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar H. Kamil Büyükmirza.

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar H. Kamil Büyükmirza. — Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği — Su Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetm...

Detaylı

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar Bekir Geçer

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar Bekir Geçer — Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Yönetmeliği — Su Yapıları Denetim Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetm...

Detaylı

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar Katar, Gözde

1 Bilgiye Erişim Merkezi`ne Yeni Gelen Yayınlar Katar, Gözde — Afyon Kocatepe Üniversitesi Radyo-Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği — Atılım Üniversitesi Robot Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği — Nevşehir Üniversitesi ...

Detaylı